Podcast

Ep27 Murstenens æstetik

Egernsund er et af de store danske teglværker. De er gæster i denne episode af podcasten, hvor vi blandt andet taler om murstenens æstetik samt mode og tendenser.

Ep24 Når advokaten bestemmer

Elisabeth Hartlev har hjulpet hundredevis af nybyggerprojekter. Lyt med når vi taler jura, økonomi, risici gennem byggeriets faser.

Ep23 Når byggefirmaet er med fra starten

Kenneth fra Idealhuse er en gammel ræv i branchen. Han har både arbejdet med typehuse og med arkitekttegnede. Lyt med når han deler sin erfaring om forskellige tilgange til nybyggeri.

Ep22 Kommunens godkendelse

Når huset skal sættes skal du gennem kommunen. Men hvordan er processen, hvad siger lovgivningen og hvordan ser den gode ansøgning ud?

Ep21 Tæt på bundløs

Skal du bygge? Så skal du kende både jord og undergrund! Det prøver vi at forstå i denne episode om geoteknik.

Ep20 Hjem du ikke vil forlade

Multifunktionelle rum, coronaens påvirkning på arkitekturen og forsikring af nye løsninger. Det er nogle af emnerne, vi kommer omkring når Thomas fra m4 Arkitekter gæster Drømmevillaen.

Ep19 Alle har ret til god akustik

Helge er manden, når man skal nørde akustik. Han har dedikeret sit liv til at bygge en virksomhed, der hjælper familier med at højne levestandarden.

Ep18 Når træ er passionen

I denne episode nørder vi træ med Peter Kjær. Og hvis I overvejer at bygge et træhus, skal I vide noget om forskellige træmaterialer, selve konstruktionen, men også hvordan det skal sættes op.

Ep17 Når inde og ude smelter sammen

Hvis du også er glad for udearealer er denne episode en must-listen. Søren har lavet nogle vildt fede ting både hjemme hos ham selv og for andre. Altsammen hvor inde og ude smelter sammen.

Ep16 Bliv klar til arkitekten

Idekataloget! Et uvurderligt værktøj når man skal arbejde med en arkitekt. Få Bolette og Peters anbefalinger i denne episode

Ep15 Den gode planløsning

Louise fra Nodo Arkitekter har tegnet mange huse og deler i denne episode erfaringer til hvordan man får plantegningen til at gå op.

Ep14 Mursten kun til låns

Genbrug af mursten er et bæredygtigt valg og tilfører nybyggeriet sjæl og historie. Claus fra Gamle Mursten er gæst i denne episode hvor vi dykker ned i muligheden.

Ep13 Læren om materialer

Tryk, træk og bæredygtighed. Temaer som vi dækker i denne episode hvor Stig fra Novaform hjælper os med at navigere mellem forskellige materialer.

Ep12 Skab et ordentligt grundlag for byggeriet

Kontrakter, økonomi og tidsplaner er temaet, når René fra Selvbygger Plus gæster Drømmevillaen. Lyt med til en snak om, hvordan man som nybygger skaber et ordentligt grundlag for sit byggeri.

Ep11 Det snusfornuftige arkitekthus

Vi har fulgt Lea på Instagram længe før vi besluttede at bygge hus. For hun har valgt nogle spændende løsninger og tilsyneladende med en snusfornuftig tilgang.

Ep10 Når hjertet er elektronik

Meyer har bygget et hjem hvor hjertet er af elektronik. Lyt med når vi taler om hjemmebiograf, smarthome og andet der kan sætte strøm til hjemmet.

Ep9 Fra drøm til drømmehus

Ditte er både privat og professionel bygherre. Derfor giver det naturligvis rigtig god mening at få hende i studiet og fortælle om hendes vigtigste læringer.

Ep8 Typehuset gentænkt

Hvis du tror at et typehus bare er et typehus så skal du tro om igen. Lyt med i denne episode hvor Kim fra HjemIgen fortæller hvordan de har tænkt sig at udfordre branchen.

Ep6 Utzons hus – et mesterværk i særklasse

Utzons hus i Hellebæk er på mange måder en kæmpe inspiration. Både i forhold til de løsninger, der blev opfundet, men også i forhold til den gæstfrihed familien Utzon har budt på.

Lyt med i denne episode hvor Jan Utzon fortæller om et af de mest ikoniske huse i Danmark

Ep5 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Er det grunden eller huset, der påvirker værdien af et hus? Og hvordan skal man som nybygger navigere i det stigende renteniveau ?

Det må Boligøkonomisk Videncenter være de bedste til at svare på. Lyt med når seniorøkonom Marc Lund Andersen hjælper os med at navigere i boligøkonomiske spørgsmål.

Ep4 Valget mellem arkitekttegnet og typehus

Den der har set alle fejlene må vide hvad vi skal undgå og hvordan vi bør gribe nybyggeriet an. Derfor var det med stor spænding vi talte med Morten fra MKM Byg og hvad vi bør gøre før vi for alvor går igang med byggeriet

Ep3 Bygningsrådgiverens bedste råd

Den der har set alle fejlene må vide hvad vi skal undgå og hvordan vi bør gribe nybyggeriet an. Derfor var det med stor spænding vi talte med Morten fra MKM Byg og hvad vi bør gøre før vi for alvor går igang med byggeriet

Ep2 Det lille hus på bakken

Der er tænkt over alle detaljer i Said & Parisas lille hus på bakken. Det har også været hårdt arbejde, men der er ingen tvivl om at resultatet er i top.

Ep1 Drømmen om eget hus

Lyt med når Jannie Rosenberg Bendsen fortæller om statslånshusene. Hør blandt andet hvad Jannie mener vi kan tage med os frem til idag – og ja, det handler om bæredygtigt byggeri.

Music by DaddysMusic from Pixabay