Danmarks mest populære nybyggerpodcast + 69997 downloads

Podcast serien "Arkitekten fortæller"

Danske Boligarkitekter og Drømmevillaen har indgået aftale om at producere og distribuere podcastserien “Arkitekten fortæller”, som en del af podcasten “Drømmevillaen”.

Her vil medlemmer af Danske Boligarkitekter få mulighed for at komme i det virtuelle podcast studie og dele sin viden indenfor et givent tema. Efterfølgende vil Drømmevillaen og Danske Boligarkitekter dele episoden og markedsføre den på både websites, sociale medier og i nyhedsbreve.

Hvem står bag Drømmevillaen?

Drømmevillaen er en podcast lavet af Morten og Ellen. Vi er selv nybyggere og skal snart igang med vores helt egen drømmevilla

Læs mere om vores historie her

Drømmevillaen er startet henover sommeren 2022. Håbet er at have de første fem episoder live ultimo august og herefter er ambitionen med en ny episode hver uge

I podcasten vil vi gerne høre de bedste erfaringer fra andre nybyggere, finde de innovative og bæredygtige løsninger i samtaler med producenterne og tale med de øvrige aktører i branchen

Sådan foregår det

Selve optagelsen til podcasten foregår virtuelt. Vi hopper i studioet som minder meget om det du kender fra Teams eller Zoom. Når optagelsen er overstået redigerer Drømmevillaen samtalen hvorefter den går live på podcast platforme som Spotify, Apple og Google podcast.

Inden vi hopper i studioet har vi brug for at I sender en række oplysninger og materialer til os. Udover billleder som både Drømmevillaen og Danske Boligarkitekter må dele har vi også brug for navne, links mm. Vi opretter en specifik side om jeres podcast så det er nemt at dele. Derudover opretter vi flere grafikker og videoer vi kan bruge på sociale medier.

Efter optagelsen gælder det om at verden kan få glæde af vores samtale. Både Drømmevillaen og Danske Boligarkitekter deler med vores respektive kanaler – I deler med jeres kanaler. Vi deler umiddelbart efter optagelsen er gået live, men vil også dele det efterfølgende. Vi tagger jer i alle opslag omhandlende jer.

Før optagelsen

1. Udfyld denne formular

2. Overvej et tema du gerne vil tale om i podcasten

3. Overvej tre gode råd I vil give nybyggere

Under optagelsen

Optagelsen varer ca en times tid hvor vi starter med at hilse på hinanden og lige tale dagens tema igennem.

Samtalen følger denne struktur:

1. Intro (hvem er I? Hvad er jeres speciale? Hvor og hvor meget har I bygget?)

2. Dagens tema (det taler vi igennem inden vi starter optagelsen)

3. Afslutning (tre gode råd til nybyggere)

 

 

Lidt praktisk om krav til rum og udstyr

 

1. Optagelsen skal meget gerne ske fra en computer (og ikke via telefon eller tablet)

2. Find et rum uden for meget rumklang og støj fra eks ventilation, vaskemaskine eller lignende

3. Brug gerne en ekstern mikrofon – her fungerer et simpelt headset ofte meget fint. 

Efter optagelsen

Vi går efterfølgende igang med at redigere samtalen. Selve udgivelsesdatoen afhænger lidt af vores plan, men typisk vil vi gå live 2-3 uger efter optagelse. 

Både Drømmevillaen og Danske Boligarkitekter deler episoden på respektive websites, nyhedsbreve og sociale medier. Se Drømmevillaens primære sociale medier herunder.

Eksempel

Kim Pretzmann Olesen fra Nordpil Arkitekter er første gæst vi har haft i studiet. Den episode kan du høre her:

Her kan du se den side vi har oprettet:

 

Og her er et eksempel på en video vi har delt på Instagram:

Vi håber I har lyst til at være med 😊

PS: Vi har ikke valgt arkitekt til vores eget projekt endnu. Denne beslutning er uafhængig af aftale med Danske Boligarkitekter og medlemmerne her.