Danmarks mest populære nybyggerpodcast + 69997 downloads

Om Drømmevillaen

I december 2019 købte vi en gammel villa i en lille landsby. Ellen havde set den på Facebook og vi var enige om at det ikke var stedet for os, men at det kunne være meget sjovt at se den. Vi bookede en fremvisning og som andre også har oplevet, var det kærlighed ved første blik 🧡

Morten, Ellen og vores lille hund Conrad

Det var dog ikke så meget kærlighed til villaen. Det var derimod kærlighed til stedet. Natur i baghaven. Udsigt over byen. Helt ugenert grund. For enden af en blind vej. Og så i en lille charmerende landsby hvor vi havde hørt at sammenholdet var stort.

Men som sagt var villaen ikke det vi faldt for. En villa fra 1966 bygget af en let trækonstruktion. Elinstallationer man kunne stille en del spørgsmål til. Og som Mortens mor sagde ved første besøg “Det er sjovt at der ikke er vindueskarme”. Men det skyldes, at væggene er så tynde og så dårligt isolerede, at der ikke er plads til det.

Haven var samtidig voldsomt tilgroet. Bambus i en mængde og størrelse som man ikke kan forestille sig i en dansk parcelhave. Store buske, der skjulte udsigten hele vejen rundt. Det var faktisk en hyggelig have, men meget svær at holde og hvor der virkelig trængte til at blive skåret til og ryddet op.

Vores plan da vi købte huset var at lave en stor renovering. Vi ville skifte gulv, vægge. vinduer, lofter – ja nærmest det hele undtagen lofter og tag. Til gengæld ville vi gerne bygge en 1. sal så vi kunne få en endnu bedre udsigt.

Drømmen sat på pause

Men kort tid efter købet forandrer verden sig. Alle skal forholde sig til en virus, der skaber stor usikkerhed. Alle forventede at virussen ville dæmpe den økonomiske udvikling i samfundet, men det var faktisk det modsatte der skete. De fleste håndværkere fik voldsom travlt og materialerne begyndte at stige i værdi. Samtidig lærte vi huset at kende. Og vi fandt ud af at der var mange ting der ikke fungerede.

Derfor satte vi renoveringsdrømmen på pause. Eller for at være mere præcis – drømmen fortsat, men vi var realistiske om at tiden ikke var rigtig til at sætte igang. Drømmen pegede også mere og mere på at vi ville rykke det eksisterende hus ned og bygge et helt nyt. Vi ville derfor vente på at det blev købers marked og kunne bruge tiden på at lægge mere til side og komme nærmere hvad et nybyg skulle indeholde.

Vi havde på ingen måde fortrudt købet af den gamle villa. Vi havde hvert vores kontor under corona tiden og så kunne vi bruge tiden på at rydde op i haven. Ikke mindst var vores bambus ret tidskrævende – specielt når værktøjerne kun bestod af spidsspade, økse og trækspil.

Tiden er inde

I 2022 sker der igen nye ting i verdenen. Vi oplever en frygtelig krig i Europa og økonomien forandrer sig igen. Inflation stiger voldsomt, renterne følger med og mange er med god grund pessimistiske om økonomien. Vores vilkår forandrer sig faktisk modsat. Morten får nyt job med opstart efter sommerferien og så var vi også en af mange familier, der valgte at konvertere vores fastforrentede huslån. Ligesom mange andre tror vi også at økonomien vil se en afmatning. Men det betyder så, at både materialer og håndværkere er nemmere at komme i nærheden af.

Derfor er tiden inde for os til at nærme os vores Drømmevilla. Vi har mange ting vi skal lære undervejs – vi har mange udfordringer der skal løses. Det vælger vi at gøre gennem en podcast og droemmevillaen.dk så andre kan få glæde af det.

God fornøjelse 😀

Ellen & Morten